Att spraymåla…

Besök gärna Rum21 för inspiration, fina möbler, design och heminredning

… är något många inte vet att man kan göra med en massa ting. Jag själv är nästintill beroende just av att spraymåla. När jag går på loppis så vet jag att jag minst ett tiotal gånger kan kläcka ur mig att ” jamen, jag kan ju bara spraymåla den så skulle den bli jättefin. 😮 Ja allt ifrån glas, vaser, lampfötter, lampor, möbler, ljusstakar… Ja listan är oändlig! Har ni testat att spraymåla något? Jag fick hursomhelst för mig att jag skulle testa något häromdagen och nu igår fick hubben hjälpa mig eftersom jag nu med en bulle i ugnen inte får använda mig av dessa sprayfärger. Det är verkligen något jag kan sakna när jag är gravid. Vissa saknar vinet, ost, cigaretter. Jag saknar att kunna spraymåla ( och inte lukten av spray utan att jag inte kan bara sätta igång med mina projekt utan blir beroende av min hubbe som inte alltid är lika entusiastisk i vad jag hittar på 😮 ) Hursomhelst, så tycker jag som Ni kanske har märkt väldigt mycket om mässing och zink etc. just nu. Det är en fas som jag går igenom nu. Vi får se hur länge det håller i sig. Och nu senast när jag var på en designbutik hittade jag små mässing ljusstakar till värmeljus som jag gärna hade köpt. Priset var dock inte lika lockande så det blidde inga. Istället slog det mig att jag ska försöka göra egna med hjälp av 4 kroners värmeljusstakar i glas ifrån Ikea och lite guldspray. OM det inte skulle bli bra så var det endast 12 kronor som skulle gå till spillo, och det var det värt. Så här gick det till…

Till mindre saker och ting med lite hårdare material, som i detta fall, använder jag oftast sprayburkar inköpta på vilken bygghandel/färgbutik som helst. Men för trä och främst inredning med inte helt plan yta (typ pinnstolar) så använder jag en färgspruta. Funkar utmärkt för vattenbaserad färg och när man väl får till snittsen blir det så fint! Den här färgsprutan använder jag.

Före spraymålning:

diy-spraymåla-ljusstake01

Gör rent dem.

diy-spraymåla-ljusstake02

 

Fixa en plats att ställa den så att du kan påbörja sprayningen.

diy-spraymåla-ljusstake03

spraya

diy-spraymåla-ljusstake04

torka.

Efter:

diy-spraya-ljusstake-efter01

 

diy-spraya-ljusstake-efter02

 

diy-spraya-ljusstake-efter03

Följ mig på instagram(desktop)

Följ mig på instagram(mobil)

Placera där Ni vill ha den.

Ja där har Ni dem. Långt ifrån lika fina som dem jag såg i butiken, men inte så dumma ändå, eller? Och tröttnar man så är det som sagt 12 kr som går till spillo. Ja och arbetet man har lagt ner på det, men det är det fortfarande värt!

Hoppas NI gillart! Och framförallt så hoppas jag att NI vågar prova på det för det är jätte kul och man kan förändra så himla många ting man redan har i sitt hem som man kanske har tröttnat på eller dyl. Tex. Ni kan prova det jag gjort men Ni kanske inte är lika hooked i mässing , som jag. Då kan Ni kanske prova spraymåla i olika pastellfärger istället. Det tror jag också kan bli riktigt, riktigt snyggt.

Ha en underbar fortsättning på första dagen av sportlovet ( Måndag ). Har Ni några roliga planer inbokade den här veckan? Eller fortsätter vardagen som vanligt…?

Här kan ni hitta en annan spraymålning som jag gjort:

En liten detalj
Spraya vaser

 

8 reaktioner på ”Att spraymåla…

  1. Hej Jenny! Just den här Sprayen är inköpt ifrån panduro. I vanliga fall brukar jag köpa dem ifrån bauhaus där dem är ca 20-25 kr billigare. Men om det är så att ni inte har en bauhaus i närheten så kan jag tänka mig att nästintill alla byggvaruhus eller färgaffärer har dessa sprayer.

   Ha en underbar kväll!

  1. Tack tjejen och tack för senast. Det var jätte mysigt! Angående sprayen så har jag svarat Jenny precis och där kan du alltså finna svaret… 😮
   Visst är det imorgon ni åker iväg i några dagar? I sådant fall så hoppas jag att ni får en trevlig resa…

   Ha det gott!

   Kram kram

 1. Hejhej, så fina dina lyktor blev. Tänkte försöka mig på det själv. Köper du vanlig sprayfärg på burk? För ovan har du länkat till en färgspruta. Så ville bara dubbel kolla vilket du använder. Så jag kan få lika fint resultat som du. Ha en trevlig kväll.
  Hälsningar Anna

  1. Hej. Och tack!
   När man spraymålar är trixet att spray tunt tunt tunt. För som du säger, det rinner väldigt lätt. Så spray tunna lager på ca 20-30 cm avstånd. Låt det torka bara några minuter mellan varven och spraya korsvis. Låt det sedan torka ordentligt när du fått sprayfärgen att täcka. Öva gärna på något som du inte är rädd om ett par gånger för att få in snitsen, det är en konstform att spraymåla snyggt utan att det rinner. Framförallt med sprayburk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *