Bygga nytt innertak med en tvist

Nya massiva trägolvet är på plats. Vi valde ett massivt grangolv som fanns på lager. Tyvärr blev det lite smalare variant än vad vi kanske egentligen ville ha. Men tiden var knapp och vi han inte specialbeställa. I kommande projekt kommer vi troligtvis beställa massivt grangolv från Baseco i Storuman (tror jag det är). De har otroligt häftiga grangolv som nästan är lika breda som originalgolven som finns i vissa delar av huset (ni får se senare).

Men innertaket då: Vi (frun) valde att lägga innertaket lite speciellt. Materialet blev vanlig ytterpanel av två anledningar. Det gick snabbt att få tag i, bara åka och hämta. Eftersom ytterpanel har en högre fukthalt än material tänkt för inomhusanvändning skulle vi snabbt få ”naturliga” torkspringor i taket. Tyvärr gick inte befintliga innertaket att använda. Denna del av huset har uppenbarligen byggts om i flera olika omgångar och nyttjas både som lägenhet, lanthandel och en hobbybutik. När vi frilade det gamla innertaket hade vi därför ganska stora höjdskillnader mellan delarna där gamla väggar suttit. Och dessutom stora hål i innertaket. Hade blivit ett allt för stort jobb att försöka rädda, och det hade nog inte blivit ett så bra slutresultat heller. Så det fick bli nytt.

Hela denna ”nya” yta ska delas av till två rum och ett badrum (badrum har funnits sen tidigare men vi har valt att göra det lite större. Var typ en garderob förut =) Men vi lägger hela golvet och innertaket innan vi börja sätta innerväggarna. Allt för att i framtiden enklare kunna göra om planlösningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *