Designa en egen trapp med Sketchup

Vi ska ju som bygga en helt ny trappa till övervåningen, när den nu blir klar 🙂 Vi ska även i framtiden renovera vardagsrummet på nedervåningen. Det är från de rummet nya trappan kommer gå upp på övervåningen. Golvet där nere är lite skevt och vi vågar inte riktigt beställa en professionellt byggd trapp för ens vardagsrummet nere är renoverat. Så vi inte står där med en dyr trapp som helt plötsligt får fel mått.

Så jag (hubben) har tagit på mig att både designa (med Sorayas önskemål) och bygga en provisorisk trapp. -Hur svårt kan det va, tänkte jag stilla. Men herregud, det var inte lätt!

Jag designar trappen i Sketchup som är ett 3D program som ägs av Google. När man väl fått kläm på det funkar det riktigt bra bra. Den stora utmaningen har varit själva designen av trappen. Det är mycket som ska stämma och bli korrekt om trappan ska bli någorlunda bekväm att gå i. Jag har tagit hjälp av den här sajten mycket för att få korrekta avstånd.

Oundvikligen kommer vi få en väldigt brant trappa, det går inte att göra så mycket åt det. Ev. ändrar vi designen när vi beställer den riktiga trappen. Denna får duga så länge. Så här ser skisserna ut just nu, dock långt i från helt klara ännu. Ska givetvis fota den färdiga sen när den är klar i aug/sep.

IMG_7942 IMG_7944

//hubben

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *