Första halvan av isoleringen och inreda vinden snart klar

Vi börjar närma oss slutet av första delen av vårt stora jobb på huset – inreda och isolera vinden. Så här såg den ut när vi började.

Innan semestern var tanken att vi skulle hinna riva allt som skulle rivas, bygga en luftspalt under taket, regla upp för isolering från insidan, blåsa isolering, riva de gamla govlen som låg samt kanske hinna tömma bjälklaget från den gamla isolering. Vi har hunnit med det och mer där till! Utöver detta han vi faktiskt med att tömma hela bjälklaget på gammal isolering och reglat nytt bjälklag för det nya golvet till 80% av övervåningen. Men det har kostat på! Fy vad vi har fått slita. När hantverkarna har gått hem och vi lagt de små barnen har vi bara bytt om och gått upp på övervåningen och antingen skottat isolering, rivit något eller åkt på tippen med skräp. Vi valde bort container denna gång. Blev så dyrt så vi har kört all skrot själva varje kväll med släpet till återvinningen. Vi har en tajt budget 😉

I morgon gör våra hantverkare Träkraft sin sista arbetsdag innan de tar riktigt lång semester. Vi återtar bygget först i mitten på augusti. Det har vi hela tiden vetat men nu känns det lite surt. Det känns som vi är så nära målet men samtidigt vet vi att vi har ca 4-5 veckor hårt arbete kvar efter sommaren när nya golvet ska in, innertak ska spikas upp, väggar ska reglas, nya fönster ska sättas in och golvetbjälklaget ska isoleras. Och inte minst; en ny trappa ska byggas!

Några bilder

//Hubben

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *