Påbörjat isoleringen av vår kallvind

Nu har vi sparkat igång fas 2!

Vi ska nu isolera vår kallvind. På så sätt kommer vi ÄNTLIGEN få den ytan som var en av den stora anledningen att vi köpte denna västerbottensgård. Vi kommer inte dubbla boytan men bra mycket större kommer huset att bli.

I fas 1 anlitade vi en riktigt bra snickerifirma (optimal bygg i Umeå), vi var jättenöjda med deras jobb och de hann med att utföra allt jobb vi hade planerat i den ganska snäva tidsramen. Men till övervåningen funderade vi länge på valet av snickare. Vi vill ha någon som hade erfarenhet av gamla hus, helst timmerhus. Även en firma som försöker att ha ett byggnadsvård-tänk i det dom gör. Valet föll på en lokal snickare i Umeå som heter Träkraft. De är specialiserade på gamla timmerhus och vi var och tittade på ett projekt som var betydligt större än vårt. Och vi var imponerade. Så valet blev enkelt och nu är vi igång! Om vi blir nöjda – det återstår att se.

Så här såg det ut innan vi satt igång. På träkraft kan ni också följa utvecklingen då de också bloggar lite enklare via instagram.

Kallvind-oisolerad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *