Att skaffa sig julstämning.

Ja, i flera dagar har jag försökt att skaffa mig lite julstämning. Jag måste säga att det har faktiskt varit väldigt svårt i år. Men så kom snön igår och nu så börjar det sakta men säkert börja kännas som att julen snart är här. Inte nog med det så har jag nu även smått börjat att julpynta här i vårt hem. Det är trots allt första advent på Söndag så det va dags, tycker jag! Julstjärna hanns sättas upp och några slingor placerades ut. Julstrumporna hängdes upp på stegen och någon liten tomte fick komma upp ur julelådan. Ja, nu börjar det verkligen att kännas som jul!

Snön har kommit, yay! ( Föredrar verkligen snö istället för det gråa trista vädret som vi har haft nu i några veckor)  Bilden är tagen på vår altan, som vi för övrigt inte har tömts inför vintern. Ooops!

I morse när jag tog fram diverse julpynt och började planera vart jag skulle sätta upp allt så tänkte jag som i dem vanliga banorna först men kom sedan på något nytt. Och förändring och nytänkande av saker man redan har i hemmet är det bästa jag vet. Precis i den sekund som man kommer på idén så börjar det rusa i kroppen och man bara tänker ”Men JAAAA, så ska jag givetvis göra/prova…” I vanliga fall har vi saker som hänger i dem mittersta fönstren. Och visst det är också jätte fint, men det här var snäppet trevligare måste jag säga. Ljusslingan med små snöflingor är ifrån Ikea och heter Stråla. Den är dock inköpt förra året och jag är osäker på om den finns med i deras sortiment i år.

Det här mysiga julpyntet hittade jag också i fjol på Ikea. Och jag är även här osäker på om den finns med i sortimentet i år. Den heter hursomhelst Stråla.

Jag äger inte så många tomtar men här är i alla fall två utav dem som fick komma fram i år. Gubben och gumman brukar få sitta i vår trapp varje juletid och titta på alla som passerar förbi dem, upp och ner, varje dag.

julstjärna

julstjärna

Något som faktiskt är nytt för i år är dessa julstjärnor som barnen fick i sina rum. Jag har aldrig riktigt varit jätte förtjust i julstjärnor för jag tycker dem oftast är väldigt rysch pyschiga ( vet inte om Ni förstår mig, men jag hoppas det :o). Men dessa söta ifrån Watt och Veke blev jag alldeles storm förälskad i.

Ååååh vad jag har längtat efter att få sätta upp dessa gobitarna igen. Ett helt år har jag fått väntat, men nu har det äntligen blivit dags. Tjohoo! I flera år letade jag efter några julstrumpor som kändes rätt för vårt hem. Och i fjol så fann jag dem på Svensk Tenn. Eller så fann dem mig!?! 😮

Nä, nu är det fredagsmys på agendan! Och imorgon blir det julpyssel och pepparkaksbakning med grannfruarna och deras barn hemma hos N. Det ska bli så himla trevligt. Och då kommer jag verkligen få känna på julstämning!

Lite inspiration på julgranspynt hittar ni här

Trevlig Fredag!

Kram Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *