Veckans DIY

Idag tänkte bjuda på en veckans DIY. Har idag nämligen testat att göra ljusstakar av diverse medel som jag har hittat här hemma. Och nu tänkte jag dela med mig av dem till Er. Ingen var speciellt avancerad och kostade noll och ingenting.

ljusstakar

Mitt första ljusstaketips är att använda sig av äpplen. Många av Er kanske redan har sett sådana förut i en inredningstidning eller dyl.. Det var nämligen där jag såg dem. Och pysslig som man är blev jag, som vanligt, lite nyfiken och var givetvis tvungen att prova på några. Det du gör är att gröpa ur hål stora nog att få plats med ett värmeljus. Svårare än så är det inte och jag tycker det blir riktigt bra. Ljusstakar av äpplen har inte en jätte lång livsslängd men är fina att använda sig av vid middagsbjudningar, bröllop, dop etc.

Mitt andra tips är att använda sig av en bok till att göra en ljusstake. Böcker i inredningen  ger en hemtrevlig känsla. Och likaså som ljusstakar. Det du gör är att välja ut en bok som du tycker är fin ( eller mindre fin :o, om Ni inte vill ”förstöra” någon av dem fina d.vs.) Sen gör Ni i stort sett som på samma sätt som med äpplena. Ni tar och markerar på det ställe där Ni vill att ljushållaren ska sitta och sen är det bara att klippa eller skära ur ett hål som passar. Och sen voila, Ni har en ljusstake!

Här i bakgrunden ser Ni att jag använt mig av en stängd bok i vad som faktiskt var mitt första test. Inte den snyggaste som Ni ser, men jag tog bara en för att testa. Tänkte försöka hitta en riktigt gammal och sliten bok på någon loppis eller second hand butik och göra en ny. Älskar äldre böcker och tror det kan bli riktigt snyggt med en sådan.

Här ser Ni dem alla ihop på mitt vardagsrumsbord. Glasljusstakarna är ifrån littala.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *