Runt matbord med snurrskiva!

Besök gärna Rum21 för inspiration, fina möbler, design och heminredning

Det är många som skulle vilja ha ett stort runt matbord och har frågat lite om hur vi har gjort vårt stora runda matbord. Och nu tänkte jag därav visa lite bilder på hur vi gjorde vårt. Som jag har nämnt någon gång i en kommentar till en utav Er så köpte vi vår runda skiva via blocket ifrån ett uthyrningsställe (tror det var Aladdins uthyrning) som skulle göra sig av med ett flertal utav deras gamla runda matbord. Med lycka i kroppen efter att ha letat länge så körde jag snabbt dit för att hämta hem det 1,50 m breda ( diametern ) bordet. Enligt utsago från hubben var det inte helt enkelt att få in skivan i bilen 🙂

Efter att ha fixat en del med det väldigt slitna bordet, som att slipa och spackla och sedan målade det, så satte vi fast skivan på en befintlig fot som vi hade sparat ifrån ett mindre runt matbord vi en gång ägt. Det kom från ett runt matbord men hade en mindre diameter på skivan, nästan identiskt med detta från rum21.

Stort runt matbord med massor av plats:

Runt matbord bild

Nu efter någon vecka så insåg vi att detta bord var ju ett gigantiskt runt matbord och att skicka runt saker vid middagen va inte det lättaste. Så efter en stund och någon vecka av finurlande så insåg min kära hubbe att vi faktiskt hade ett gammalt vardagsrumsbord som var perfekt i måtten och som vi kunde ta och använda till en snurrskiva i bordets mitt. Så efter lite pill med att sätta fast kullagret etc. så hade vi oss en extremt praktisk snurrskiva. Hurra för den ska jag säga Er. Vi behöver nästintill aldrig hjälpa våra barn med något kring matbordet. Det är bara för dem att snurra, snurra, snurra!!!! 😮 Vi kommer faktiskt på oss själva hur vi saknar ett stort runt matbord med snurrskiva när vi sitter och äter i t.ex. sommarstugan ( där har vi ett långt rektangulärt bord ). För då blir det att jag och M oftast får börja äta vår mat när alla barnen är klara. Och beror just på att vi måste skicka allt fram och tillbaka till alla… Någon som känner igen det där? 😮

Besök gärna Rum21 för inspiration, fina möbler, design och heminredning

Runt-bord-01

 

Runt-bord-02

Runt-bord-05

Runt-bord-04

Runt-bord-03

Runt-bord-06

Så, som sagt, hurra för vårt matbord. Skulle aldrig kunna byta ut det. Trots att det finns såååå mycket finare bord där ute i butikerna. Rum21 har bl.a en variant, den är dock mindre än vårt.

Slit är vad som beskriver denna dag bäst. Trots sportlov så har barnen idag faktiskt fått gått på dagis och fritids. Jag har nämligen slitit och ”roat” mig med att slänga grovsopor och storhandlat. Hela dagen har gått ut på att packa in för att sedan packa ut allt igen. Suck! 😮 Men nu är det gjort och stolt och glad är jag för det. Tog mig dock friheten att hämta alla barnen tidigare idag för att gå till fiket i närområdet med deras morfar( min underbara far ) för att äta och dricka en massa gott. Så lite mys fick jag och barnen, samt min far, ihop i eftermiddag. Tack pappa, det var jätte trevligt!

Nä nu är det dags att fortsätta nattningen av barn här hemma. Ha en fortsatt trevlig kväll alla fina bloggföljare! 😮

Kram kram

Följ mig på instagram(desktop)

Följ mig på instagram(mobil)

19 reaktioner på ”Runt matbord med snurrskiva!

  1. Tack Anna va söt du är. Jo den är härlig och jag måste väl bara inse att den inte är så dum ändå. Trots det blir det lätt att man många gånger trånar efter något ”finare”. 😮 Det är bra att du får mig att faktiskt inse att den är fin… tusen tack! 😮

   Ha en fin fin kväll!

   Kram kram

    1. Så sant, så sant Anna! Jag tror nog jag är både hemmablind och så tycker jag om förändring… 😮

     Ha en underbar kväll!

     kram kram

 1. Å, vi suktar efter ett runt bord men har tänkt att det inte finns tillräckligt stort för vår familj på snart 7 personer. Men det går ju visst! 🙂 Superfint! Kul att se att det funkar med kökssoffa också, det är oxå en grej jag tänkt passar bäst med avlångt bord… Bara att kolla på blocket alltså! Hade gärna hittat ett bord med iläggsskiva så det kan bli större när man får gäster. Är lite bortskämda med vårt nuvarande bord som rymmer minst 12 pers. (Men då får man springa för att skicka grejer!)

  1. Hej Malin!

   Va kul att vårt matbord gjorde att du kanske inte ännu har ”gett upp hoppet” om ett runt bord. 😮 Och att Ni tyckte om just vårt gör mig jätte glad. Runt vårt bord får det, p.g.a. kökssoffan, i alla fall plats 10 vuxna, vilket är toppen tycker jag. Det går säkert att klämma in en till här och där… 😮 Förstår att det kan vara svårt att släppa ett bord som rymmer minst 12, speciellt när man själv är en stor familj. Om jag förstod din kommentar rätt så är ni gravid vid skrivande stund och väntar tillökning till Er familj… eller är jag möjligtvis helt ute och cyklar? 😮 Om så är fallet så vill jag bara snabbt säga, GRATTIS!! Och va kul för Er! ps. Hoppas att Ni finner en skiva inom kort och om inte så kan jag även tipsa om att finner ni ingen på blocket så går det att såga ut en av mdf om man så vill. Vet en vän som har gjort vår lösning i hennes hem och dem valde att göra så och det funkade fin fint, och blev super bra.

   Hoppas Ni har haft en fin dag och önskar Er en trevlig fortsättning på er kväll!

 2. Hej där!
  Ända sedan jag hittade din blogg efter att du var med i Family Living har jag lusläst alla gamla inlägg å följt med i de nya! Har liksom inte gett mig till känna ännu bara 🙂
  Är helt överfötjust i din skaparanda å beundrar din förmåga att få ihop storfamilj å alla projekt (å så blogg på d!) Grattis till tillökningen som e på väg! Själv har jag tredje på väg å nu boar vi för fulla muggar här hemma! Vi är på väg å skaffa runt bord å erat är en storfavorit hos oss….så smart! Undrar hur stort bordet är i diameter å hur många får ni plats med som mest? Tack för toppen blogg! Hälsar Mia

  1. Hej Mia!

   Och välkommen, hihi, kan man säga så!?! 😮 Det blir allt fler och fler som hittar till min blogg och som ger mig sådan härligt positiv feedback. Jag läste faktiskt just din kommentar idag på tunnelbanan och jag minns verkligen hur jag bara stod där och små fnissa högt i hela vagnen, och med ett stort leende på läpparna kände jag hur glad den fick mig att må. Tack så hemskt mycket för dina fina ord! Och förresten, tack detsamma! Jag vill även gratulera dig med till ert nästkommande barn. Gud va kul för Er och vad spännande… Det där med att boa, när man är gravid, och känslan av nästintill besatthet av att man vill få saker och ting gjort i hemmet innan barnet kommer förstår jag mig verkligen på. Jag tror att det säkert kan vara anledningen till varför jag har blivit så inredningsintresserad och smått galen av att få fixa och dona här i vårt hem. Det är trots allt ändå en del månader/år jag har varit gravid i mitt liv. 😮 Ja, precis som du sedan upptäckte 😮 är bordskivan 150 cm i diameter och vi brukar lätt kunna sitta i alla fall 10 vuxna runt vårt matbord. Hoppas Ni hittar en skiva eller ett bord som faller er i smaken… Om det är något mer Ni undrar över så är du mer än välkommen att höra av dig igen!

   Ha en underbar torsdag kväll!

 3. Hej vilket fint bord ni gjort men var köpte ni hjulen under och vad heter grejen ni satt i mitten och var köper man den?

 4. Hej
  Var kan jag köpa ett runt bord med snurrskiva? Eller var kan man beställa av någon duktig snickare? Konstigt att ingen möbelfirma har sådan klok möbel i sitt sortiment.
  Ralph

  1. Ja, varför finns sådana bord att köpa. Vi hittade ett en gång på Mio (vet inte om de har kvar det i sortimentet) men det kostade en bit över 10 000kr.

   Men en möbelsnickare fixar nog ett sådant ganska enkelt men frågan är vad en sådan kostar. Vet faktiskt inte.

   Eller så får du göra som vi och plocka ihop från olika bord. Finns en bättre variant på kullager än de vi använt på Bauhaus.

  1. Hej Eric,

   Nu var det så länge sedan vi byggde det här bordet så jag är inte helt säkert. Det jag däremot kommer ihåg är att rullhjulen köpte vi på en butik på fridhemsplan i Stockholm. Här är den: http://www.tellus.se/ Däremot centrumaxeln är jag osäker, antingen tog vi det från ett annat bord vi hade eller så köpte vi det på Bauhaus. Kanske de har sådant på Tellus också. Ledsen jag inte kan vara med behjälplig än så.

 5. Åh vad fint! Jag är ute efter ett likande men funderar just över bordsben. Jag skulle också vilka ha ett i mitten så som ni och funderar på om du vet vad ni hade för bord innan. Kan ett ben (eller vad det kallas när det är ett stort) bli för klent när man har en skiva på 140-150 cm i diameter?
  Fin blogg!

  1. Hej Anna,

   och tack. Nu har vi inte kvar vårt rund bord längre men vi var otroligt nöjda med det när vi hade det. Bordet som vi tog benet från var ett gammalt runt bord som vi köpte från en uthyrningsfirma. Vi letade lääänge innan vi hittade den. Finns ett nytt bord på Rum21 (länk finns i inlägget) som är samma typ av ben som vi hade. Vi hade 150cm rund skiva och det var inga problem. Däremot kunde barnen inte direkt hänga på bordet, så stabilt var det inte. Jag skulle kolla med en uthyrningsfirma om de har några gamla bord de vill sälja.

 6. Hej, jag undrade vart ni hade fått tag på de kulorna längst ut på snurrskivan, jag kan inte hitta några någonstans.

  Ha det bra, Svante

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *