Hur organiserar man sig – och ett väggfäste för ipad / surfplattan

Besök gärna Rum21 för inspiration, fina möbler, design och heminredning

Väggfäste ipad monteratVi är ju som en ganska stor familj här hos oss. Med 6 barn, en hyggligt aktiv hubbe och jag så blir det en hel del aktiviteter och dyligt att hålla ordning på. Tänkte att jag skulle kombinera ett litet inlägg med hur vi försöker organisera oss samtidigt som man kan försöka styla in lite teknik på väggarna också, om än lite motvilligt. Hubben har nu tjatat en tid att vi ska montera upp paddan på väggen. Så om han nu så gärna vill göra ett väggfäste åt ipad /surfplattan får han väl göra det. Men lite stil får väggfästet allt ha. Så han fick ställa sig i verkstaden och lite längre ner är det bilder som visar hur han gjorde (ja, han tjatade att dem skulle in i bloggen för han är nog lite stolt över sitt bygge :o) Inte för att detta ipad väggfäste ser allt för fabriksgjort ut så har det ändå sin charm. Eller vad tycker ni?

schemaMen hur organiserar man sig då i en familj med sex barn. Vi har ett ganska fiffigt (tycker vi) sätt med digitala kalendrar. På nått vis har varje barn sin ”egen” kalender. Tror det är via Google som det är gjort. Obs, vill ni veta mer exakt om det tekniska får ni fråga hubben, går bra att fråga i kommentarsfältet om ni är intresserade. Men det funkar bra för oss. Skulle ni vilja veta mer om hur vi organiserar oss så har vi ju även vår matpärm och inköpslista om ni inte läst om den tidigare? Så samtliga barn som har aktiviteter på helger och kvällar har sin digitala kalender. När jag lägger in något i min telefon på tex N och vad det nu är han ska göra så får hubben in det i sin telefon, på paddan och även N på sin mobiltelefon direkt. Och de äldre barnen (J &J) har möjlighet att lägga in sina ”att göra” i sin telefon och på samma sätt ser vi det då också direkt på alla ställen. Typ om det är studiedag, skolutflykt eller något. Men för privata saker har dem även en vanlig egen kalender som bara dem kan se. Väldigt smidigt och det hjälper oss väldigt mycket att hålla ordning och veta vart vi ska vara och när, och med vilket barn 🙂

Kram kram, nedan är det hubben som skrivit :0

Väggfäste ipad / surfplatta

Planhyvlad 08x33Planhyvlad 12x21

Först inköp av material till väggfästet för ipad / surfplattan. Använde planhyvlad list 08×33 för ytterliggande listen och 12x21mm för ramen. OBS: Mät er surfplatta / ipad och avgör dimensionerna. Se nedan.

Olimmad ram för väggfäste ipadMät ut storleken på ipad / surfplattan och såg till en ram av den gröve listen (12x21mm). Vår platta är 10-11mm tjock, har ni tunnar eller tjockare padda så använd en dimension som passar bättre.

Limmad grundram för väggfäste ipad

Hål för laddare till paddanSen behöver ni ta ut ett hål för laddaren. Bara att såga till.

limmad träramOch sedan limma och använd tving för att hålla ramen på plats under torktiden. Går utmärkt att inte kladda lite mycket som jag…

Innan list är på platsNär det torkat ska det se ut som ovan, ungefär.

Sågar till listerna till väggfästetUndertiden ramen torkade började jag såga till listerna som ska hålla fast paddan och göra det lite snyggare. Listen är lite tunnare men bredare än ramen. Tips. Har ni inte en gersåg så såga till detta på bygghandeln. Det brukar ha gersågar som man får låna. Annars kan man köpa en enkel gerlåda för 50kr som funkar utmärkt också.

Monterad med omålat väggfäste surfplattaKolla passformen innan ni börjar limma.

väggfäste-ipad-17 väggfäste-ipad-18

Ett till tips. När ni limmar ramen så tejpa under listen som på bilden. Då får ni en perfekt skarv!

Väggfästet färdigmonteratKlart! Bara att måla.

Ett klart väggfäste för din ipad eller surfplatta

Väggfästet är monterat och smälter in

Väggfäste ipad

Vi monterade på väggen genom att borra två håll rakt genom själva väggfästet och skruva igenom in i väggen. När den var på plats så spackla måla. Går även att fräsa ur på baksidan och göra fästen som man hänger på skruvhuvudet men det blev överkurs.

Följ mig på instagram(desktop)

Följ mig på instagram(mobil)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *