Loppis-, second hand- och vintagebutiker i Berlin

Jag och hubben och nyligen kommit hem från en fantiskt kombinerad inköpsresa och semester i Berlin. För dig som älskar loppis,  second hand, vintage och retro så är Berlin det perfekta stället att fynda vintagemöbler. Men absolut bäst är det nog för att hitta vintage kläder men jag är ju inte så inne på det, jag älskar ju möbler! Det är däremot inte det lättaste att hitta alla dessa loppis- vintagebutiker runt om Berlin, det är ju en stor stad och guldkornen ligger rätt utspridda. Så jag tänkte ägna detta blogginlägg att guida till de guldkorn av vintagebutiker i Berlin som vi hittade.

Först skulle jag nog säga spontant att hålla sig ifrån Mitte och Prenzlauer Berg. Där är turiststråken och du hittar inte mycket mer originellt än vad du gör på drottninggatan i Stockholm. Men det är fina områden med trevliga restauranger och barer. Så är du inne mer för det så finns det många trevliga ställen att hänga på. Men inte mycket vintage.

För att hitta det här riktiga ”hålen i väggen” vintagebutikerna i Berlin behöver man bege sig till Kreuzberg och Nuekölln. Det är lite ruffigare men mer genuina ställen, framförallt Neukölln! Här kan man verkligen göra fynden på härliga vintagebutiker. Många är ju dock precis som sagt -hål i väggen. Känns som att gå in i en soptipp, på ett positivt sätt 🙂 Man får rota och fråga. Skitkul! Det är då man kan göra det här riktiga vintagefynden.

Här: 13 Richardstraße. Var ett riktigt guldkorn i Neukölln. Ser inte mycket ut för världen när man ser det utifrån men hur stort som helst när man kommer in. Fantastisk second hand och vintagebutik i Nuekölln som jag rekommenderar varmt.

IMG_20150513_132313 (1) Vintagebutik i Berlin

 

Vill ni ta en stopp för kaffe finns ett härligt liten kafé här: Sanderstraße 13. Det är ett kafé som drivs av svenskar och var helt underbart.

Kafe i berlin

Och i närheten kring Kafé Valentin, som det hette, finns flera fina (och ruffa) vintagebutiker. Bla. Vintage Galore som ligger på samma gata. Alldeles i närheten på Friedelstraße 25 fanns flera roliga butiker.

Min starka rekommendation om ni ska hinna runt på alla vintagebutiker och kunna fynda är att ni hyr cyklar! Vi åkte kommunalt en dag men hann knappt göra någonting. Så cykla! På väg hem varje dag så åkte vi förbi detta kafé som var så mysigt! Adress: Baerwaldstraße 70

IMG_20150511_145921 IMG_20150511_154411 IMG_20150511_154432_1

Och nått ni inte får missa i Berlin, det är Döner Kebab! Alltså det kan varit den absolut bästa kebab jag ätit i hela mitt liv. Den restaurang ni ska prova heter Hasir och ligger i Kreuzberg, Adalbertstraße 10 och just kring restaurangen är det lite rufft. Men det är värt det! Kring det området finns också många second hand butiker (och barer!), framförallt på Oranienstraße .

Ja, det var några få av alla butiker vi sprang i. Här är några av de fynd jag gjorde (och fick släpa på flyget)

Vintagebutik Berlin (1)

 

Vissa av dem har jag inte riktigt bestämt mig om jag ska behålla eller sälja vidare. Ni får hålla utkik på min vintagebutik om fynden dyker upp där 🙂 Och har jag missat några ställen, vilket jag gjort, så fyll gärna på i kommentarsfältet.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *